HTML

Mert kell egy blog...

Friss topikok

2010.12.03. 09:00 Aandrea

Végtelen történet? - Így jártam anyátokkal

How I Met Your Mother, azaz Így jártam anyátokkal

Ted, Barney, Marshall, Lily és Robin 2005-ben jelentek meg először a CBS amerikai  televíziós csatornán. Az első részben találkoztunk Ted gyerekeivel 2030-ban, akiket apjuk leültet a kanapéra és közli velük, hogy akkor most elmeséli nekik hogyan találkozott az anyjukkal. Szegény gyerekek... Ted ugyanis már hatodik éve meséli nekik ezt a történetet. (Még valamikor a 2. évad elején Ted fia kikéredzkedett WC-re, de apja azt sem engedte...)

Még szerencse, hogy a nézőknek nem olyan unalmasak Ted történetei, mint a gyerekeknek. Ez nagy részben Ted (Josh Radnor) barátainak, Barney-nak (Neil Patrick Harris), Marshall-nak (Jason Segel), Lily-nek (Alyson Hannigen) és Robin-nak (Cobie Smulders) köszönhető.

A sorozat legjobb pillanatait általában Barney és Marshall szolgáltatják. Elég ha eszünkbe jut a pofogadás (slap bet), a pofonadás szép ünnepe (slapsgiving), vagy a megszámlálhatatlan pacsi (high five, self five, claw five, phone five, door five...), ami elcsattant az eddigi évadokban. De igazából mindegyik szereplő szeretnivalóan idióta. Lily-ből például sokszor előbújik a pszichopata, még szerencse, hogy óvónőként gyerekekkel foglalkozik (alkalmazott is már maffiás megfélemlítési módszert egy gyereken).

Természetesen nem szabad elfelejteni az olyan remekül sikerült részeket, mint az Okey, Awesome! vagy a Pineapple accident. De ott vannak még az énekek és táncok is: Robin kanadai slágere, Marshall You Just Got Slapped dala vagy diszkó tánca,  Barney karácsonyi átköltései vagy a 100. részben elhangzott Nothing Suits Me Like a Suit és még lehetne sorolni.

A sorozat már a 6. évadnál tart, de az első két-három évadot bármikor újra tudom nézni, mivel itt vannak a legjobb részek. Az Így jártam anyátokkal alapvetően komédia, de néha vannak benne olyan cselekményszálak, amik kifejezetten drámaiak és szívhezszólóak. Lily esküvő előtti pánikja az első évad végén, Ted jövő miatti aggodalmai, Marshall környezetvédő álmainak feladása vagy épp Robin kiborulása az Of course című részben.

Sajnos érezhető, hogy sokat vesztett lendületéből a sorozat, de azért még minden héten várom az új részeket, amikben bőven akadnak jó jelenetek.

De hogy vajon még meddig meséli Ted történetét, az nem tudható. Mindenesetre sokáig már nem húzhatják a történetet, hiszen Jason Segel csak 2013-ig írt alá szerződést és nem valószínű, hogy Marshall nélkül tovább menne a sorozat. Addig pedig még izgulhatnak a rajongók, hogy kié az a boka és végül kihez fújja a szél azt a bizonyos sárga esernyőt...

Azt hiszem azért akad még pár élmény, amit az örök romantikus Ted elmesélhet nekünk.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása