HTML

Mert kell egy blog...

Friss topikok

2011.05.08. 07:00 Aandrea

Koninginnedag - vagyis a királynő napja

Újabb program az ESN szervezésében. Ezúttal Amszterdamba lehetett elutazni a királynő napján, ami egy hatalmas fesztivál Hollandiában. A holland királynő születésnapját ünneplik és mindenki narancssárgába öltözik. Így tettünk mi is, nehogy kilógjunk a hollandok közül.

Április 30-án reggel 8.30-kor volt a találkozó, két busz vitte az Erasmus hallgatókat Antwerpenből Amszterdamba. Természetesen csak a már jól megszokott 1,5 órás várakozás után tudtunk elindulni olyan 10 körül. (Én pedig még siettem, nehogy lekéssem a buszt...)

Azt sejtettem, hogy ez a kirándulás nem a városnézésről szól majd, de még így is meglepett az a hatalmas tömeg, ami Amszterdamban fogadott. Mint egy narancssárga tenger, olyan volt a sok csónakon és hajón bulizó tömeg a csatornákon, ne meg az utcákon is.

Hosszas sétálás után kis csapatunk elérte a fő teret, ahol a következő látvány fogadott:

 Szóval a múzeumok és a látnivalók kimaradtak a programból. Viszont helyette egy nagyszabású fesztivál résztvevői lehettünk. Az idő elég meleg volt, így még üldögéltünk is kicsit az egyik csatorna partján. Sok vicces embert láttunk és rengetegszer éreztünk fűszagot (amin tulajdonképpen nem kellett volna meglepődnünk, elvégre Hollandiában voltunk).

Vicces tény még, hogy az eddigi legfinomabb flamand sült krumplit ettem Amszterdamban ebédre. Kár, hogy ilyet Antwerpenben még nem találtam. Persze az itteniek is finomak (nem hiába hízom ki sorra a farmerjaim), de eddig ez a hollandiai volt a legjobb.

A legjobb rész azonban a nap végére maradt. Miután lélekszakadva siettünk a buszhoz (mivel a villamosra, amivel a belvárosba mentünk, hiába vártunk) és éppen hogy csak, de végül elértük, kiderült, hogy valami probléma van a busszal. Az első busz már tele volt, így ők elindultak vissza, nekünk pedig még két órát kellett várni, amíg megérkezett az új busz Antwerpenből.

A pontos 8 órás indulásból így lett 10 körüli indulás és éjfél utáni megérkezés. Fáradtan, fájó lábbal és nagy ásítások közepette jöttünk vissza a koleszba. De összességében jól sikerült ez a nap is. :)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása