HTML

Mert kell egy blog...

Friss topikok

2011.05.13. 07:00 Aandrea

Gent és egy különleges sör, a Kwak

Néhány Erasmus hallgató összefogott és szervezett egy egynapos városnézést Gentbe (mondjuk ez még a tavaszi szünet előtt volt, de mivel tartottam egy kisebb szünetet, ezért csak most kerül rá sor). Velünk tartott az ESN cantor is, Steven. Tulajdonképpen ő szervezte meg az utazást és végül 8-an gyűltünk össze szombat reggel az állomáson, hogy elutazzunk ebbe a bájos kis városba.

Azért volt jó, hogy egy belga is velünk tartott, mert így volt egy vezetőnk, aki vezette a csoportot. :)

Gent-ben az a jó, hogy egy nap bőven elég arra, hogy megnézzük. Ráadásul elég meleg idő volt, így nem is tudtunk volna sokat mászkálni. Első utunk a Sint-Baafskathedraal felé vezetett.

Ezután a belvárosban sétálgattunk hidakon át és csatornák mellett. Természetesen a sok séta és a nagy meleg miatt kénytelenek voltunk leülni egy kis időre és szomjunkat ölteni némi nemes itallal. :) Márpedig Gentben erre a legmegfelelőbb hely a "sörház", azaz Bierhuis

Számomra ekkor jött el az alkalom, hogy végre megkóstoljam Belgium egyik különleges sörét, amiről már sokat hallottam több embertől is. Ez pedig nem más, mint a Kwak.

Ennek a sörfajtának nem az íze különleges (bár elég finom és az alkoholtartalma is viszonylag magas), hanem a pohár(szerűség), amiben felszolgálják. Lehet, hogy már említettem, hogy itt Belgiumban minden egyes sörnek megvan a saját pohara. Nos a Kwak poharában az a különleges, hogy a fából készült tartója nélkül nem áll meg az asztalon. Az üveg történetéről azt olvastam, hogy a kocsisoknak alakították ki, akiknek volt a kocsijukon egy megfelelő lyuk, ahova beakaszthatták ezt a különleges poharat.

Pihenőnk után ismét sétálgattunk a város keskeny és hangulatos utcáin, délután pedig a folyó partra ültünk le, hogy élvezzük a gyengébb (és ezáltal kellemesebb) napsugarakat és elfogyasszuk ebéd/vacsoránkat.

Hamarosan pedig összeszedtük magunkat és visszaindultunk az állomás felé és egy pár perces késésnek köszönhetően el is értük a soron következő vonatot. Remek egynapos program volt és a társaság is kellemesnek bizonyult. A város pedig nagyon helyes, a házakon kis erkélyekkel, amik tele vannak emberekkel, akik (természetesen) söröznek. Szívesen élnék ilyen kellemes környezetben. :)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása